Mijn naam is Lucinde.

Met een hart voor begeleiden en een passie voor paarden, zit ik bij zorgboerderij Huppeldepup helemaal op mijn plaats.

Ik heb enkele jaren geleden mijn eigen paard gekocht, een veulen. Samen hebben we enorm veel geleerd en heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld in het omgaan en trainen van paarden. Ikzelf heb een enorme interesse in Natural Horsemanship. Omgaan met paarden is een samenwerking, gebaseerd op respect, vertrouwen en leiderschap.

Dit probeer ik ook door te geven tijdens de hippotherapie. Zo hecht ik bijvoorbeeld veel belang aan het maken van contact met het paard. Dit doen we door het paard zelf te gaan halen van de wei en te borstelen, maar ook door het tussendoor te belonen en na de sessie goed af te ronden.

Tijdens de hippotherapie ben ik een kameleon, ik ben heel veelzijdig in mijn begeleiding en pas me aan aan wat jij nodig hebt.

Heb jij een fijne tijd gehad? Dan is mijn missie geslaagd!

 

Mijn naam is Sophie.

Een 24 jaar jonge ergotherapeut. Ik heb een passie voor dieren en mensen positief te stimuleren. Vroeger had ik mijn eigen paard waardoor ik de belangrijke zaken ken, van stal schoon maken tot opzadelen, voeden en verzorgen. De band tussen mij en mijn paard was zo sterk en motiveerde me erg postief. Deze invloed hebben ook onze hippopony’s op de deelnemers.

Dankzij mijn opleiding kan ik sessies geven waarbij ik let op de motorische vaardigheden maar ook de psychologische. Denk maar aan werken aan evenwicht, grove motoriek, zelfvertrouwen opbouwen, … Ik hoop elke deelnemer een zo fijn mogelijke tijd te geven, dit in functie van alle specifieke noden en wensen. En vooral te laten genieten van het plezier dat een paard kan geven.

Hopelijk tot snel!

Mijn naam is Monia.

De boerderij is als een tweede thuis, hierdoor ken ik ook bijna elk dier bij naam en weet ik bij wie je terecht kan voor een aai en knuffel of wie je plezier kan doen met een lekker feestmaal.

Mijn jarenlange ervaring als begeleider bij kinderen met een verstandelijke beperking, helpt me enorm tijdens de sessies.

Ik neem je graag mee op pad om samen op zoek te gaan naar wat jou een goed gevoel of rust biedt.

Jouw interesses en kwaliteiten staan voor mij centraal tijdens de begeleiding en vormen het startpunt. Van hieruit gaan we samen aan de slag en werken we naar de doelen toe die jij wil bereiken. Ik streef ernaar dat iedereen het gevoel heeft dat hij of zij zichzelf kan zijn. Ik heb zelf al vaak mogen ervaren hoeveel rust paarden je kunnen bieden en dat is een gevoel dat ik graag met jou wil delen. Dit kan zowel tijdens een gezellige wandeling, als tijdens een leuke borstel- en verwenbeurt.

Dus wil jij net als ik genieten en een band opbouwen met onze paarden, dan ben je bij mij zeker aan het juiste adres.

Mijn naam is Lina,

Met mijn 20 jaar ben ik het jongste veulen van het team.

Al van kleins af aan was ik helemaal gek van dieren en ik droomde ervan later in een grote boerderij te wonen. Toen ik 8 jaar was, zat ik voor de eerste keer op een paard , ik was er meteen door deze microbe gebeten en het liet me sindsdien niet meer los. Bij paarden zijn voelt voor mij als een tweede thuis.

Toen ik twee jaar geleden mijn stage startte op de zorgboerderij, wist ik meteen dat ik hier op de juiste plek zat. Dieren inzetten om mensen te helpen, dat concept sprak me direct aan.

Ondertussen ben ik nog meer overtuigd geraakt van de kracht van dieren in de hulpverlening en zou ik me graag verdiepen in de combinatie van therapie en paarden.

In het werken met paarden creëer je een unieke band, gebaseerd op vertrouwen en vorm je een hecht team. Ook merkt een paard direct op als je eens een slechte dag hebt, maar zal je hier nooit op beoordelen waardoor je helemaal jezelf kan zijn.

Hier op de zorgboerderij gaan jij, ik en de dieren samen aan de slag met jouw doelstellingen. Dit steeds op je eigen tempo en we mogen zeker geen mopje vergeten want lachen is het beste medicijn dat er bestaat!

Mijn naam is Celine

Ik ben van opleiding een kleuterjuf maar hoe graag ik ook kinderen zie was dat niet genoeg om mijn dromen waar te maken. Dus volg ik het postgraduaat dieren in de hulpverlening.

Sinds kort werk ik als begeleider bij Zorgboerderij Huppeldepup. Tijdens de zomer gaf ik al wat kampen en vanaf de eerste dagen had de Zorgboerderij mijn hart gestolen en ik ben er zeker van dat als jij een keertje langskomt je hier ook niet meer weg wil.

Ik geef elke woensdag met veel liefde en plezier hippotherapie, deze liefde voor mens en dier heb ik al van kleins af aan in mij. Elk dier dat op mijn pad kwam kreeg een warm plekje in mijn hart. Elk dier bracht ik dan ook mee naar huis waardoor ik verschillende huisdieren heb gehad. Sinds een 6tal jaar is mijn kennis en ervaring over paarden enorm gespecialiseerd, niet enkel door mijn opleiding maar ook door het zelf verzorgen van een paard dat ik met twee andere fantastische meiden wekelijks in de watten leg. We zijn een team dat er dag in dag uit voor hem is en laat dat nu net de magie van met dieren zijn. Je geeft liefde maar krijgt het dubbel en dik terug.

Waar ik enorm veel belang aan hecht tijdens de therapie is het kijken naar je dier. Ze vertellen ons de hele tijd vanalles, je moet het alleen kunnen opmerken. Samen ben je een team en leer je naar elkaar toe groeien.

Voel je je een dagje minder goed? De eerste die dat zal opmerken is je dier, ze voelen mensen zo goed aan en oordelen niet. Je kan er alles tegen zeggen en zijn wie je bent.

Als ik jou kan laten voelen dat je in het bijzijn van een paard jezelf kan zijn met al je talenten. Dan ben ik ook weer gelukkig.

Mijn naam is Yaisa,

maar de meeste kennen me beter onder de naam Ish.

Ondertussen werk ik al een tijdje op de boerderij en geef ik al 2 jaar dierentherapie op woensdagnamiddag.

We hebben hier op Huppeldepup een ruim aanbod aan dieren dus zeker voor elk wat wils. Door de dieren te verzorgen, kom ik ook veel te weten over jou, waar je interesses liggen en waar je echt gelukkig van wordt. Ik ga met veel plezier op zoek naar je krachten en interesses en speel hier graag op in, zodat ons uurtje op woensdag echt alleen van jou is en je de nodige rust vindt hier op de boerderij. Niks moet. Alleen wat jij graag wilt doen.

Ben je tot rust gekomen en heb je je geamuseerd? Dan ben ik ook tevreden!

Mijn naam is Ianthe.

Als heel onzekere schipper ben ik gestrand op deze zorgboerderij. Een stevige en veilige haven, met heel wat inspirerende schippers, die me enorm veel hebben bijgebracht. Dankzij hen en mijn liefde voor mens en dier ben ik nu de orthopedagoge die ook anderen wil inspireren.

Nu is het mijn beurt om voor jou, op Zorgboerderij Huppeldepup, een haven te zijn. Een plek waar je komt om even uit te blazen, om je hart te luchten, om dingen te doen die je fijn vindt of voor een knuffel met mens of dier. Hoe woelig jouw zee ook is, samen kunnen we aan de hand van enkele ankers ervoor zorgen dat jouw schip kan blijven drijven.

Vertrouwen, eerlijkheid, onvoorwaardelijkheid, wederzijds respect en plezier, zijn ankers die ons gaan helpen. Heb jij nood aan een haven voor jezelf? Zie jij het zitten om jouw hart te laten groeien voor dieren, jouw omgeving en voor jezelf? Laat dan iets van je horen!

Mijn naam is Monia.

Als verantwoordelijke van het dierenasiel, hebben de dieren zo goed als geen geheimen meer voor mij. De boerderij is als een tweede thuis, hierdoor ken ik ook bijna elk dier bij naam en weet ik bij wie je terecht kan voor een aai en knuffel of wie je plezier kan doen met een lekker feestmaal.

Mijn jarenlange ervaring als begeleider bij kinderen met een verstandelijke beperking, helpt me enorm tijdens de therapie. Ik neem je graag mee in de wereld van de dieren om zo samen met jou op zoek te gaan naar wat jou een goed gevoel of rust biedt.

Jouw interesses en kwaliteiten staan voor mij centraal tijdens de begeleiding en vormen het startpunt van de sessie. Van hieruit gaan we samen aan de slag met de dieren en werken we naar de doelen toe die jij wil bereiken. Ik streef ernaar dat iedereen het gevoel heeft dat hij of zij zichzelf kan zijn en stap dan ook zonder vooroordelen in de therapierelatie.

Als grote dierenvriend, hou ik van alle dieren, groot en klein en weet ik dat elk dier op zijn eigen manier iets kan bijdragen binnen de therapie. Dus wil je graag, samen met mij op pad gaan binnen de wondere wereld van Huppeldepup, dan ben je bij mij op het juiste adres.