Skip to main content

Onze Visie

 

Zorgboerderij Huppeldepup is een plek waar je jezelf kan zijn en waar je je talenten kan ontdekken.

We bieden ruimte voor ontwikkeling, groei en beleving waarbij jouw eigenheid, mogelijkheden en jouw traject centraal staat.

Dit betekent dat de begeleiding de therapie zo veel mogelijk afstemt op jouw hulpvraag en hulpbehoefte.

We ervaren het werken met paarden in al zijn facetten, keren terug naar de natuur en genieten van de kleine dingen.

Wij staan ervoor om aandacht voor elkaar en de paarden te hebben op een eerlijke en respectvolle manier.

Dit betekent dat we het belangrijk vinden dat onze paarden op een natuurlijke manier kunnen leven en zichzelf kunnen en mogen zijn.

We houden tijdens de therapie steeds rekening met jouw eigenheid en karakter, en met die van de paarden.

We nemen samen met jou de tijd om de paarden te leren kennen, hen te verzorgen en te leren hoe jullie op een veilige manier met elkaar kunnen omgaan.

Stap voor stap zoeken we met jou waar je interesses liggen, met welk paard je de beste klik hebt en hoe we jou samen met het paard vooruit kunnen helpen.

Elke sessie kan anders zijn, afhankelijk van hoe jij je op het moment zelf voelt. Jij bent de kapitein van jouw traject en dus ook van jouw sessie.

Mijn naam is Sophie

Ik ben van opleiding een ergotherapeut. Vanuit mijn paramedische job wil ik het zelfstandig functioneren en de levenskwaliteit bevorderen.

Ik zoek dus graag naar alle mogelijke oplossingen om het handelen beter te maken. Door de kennis die ik daarbij heb over de spieren en botten van het menselijk lichaam kan ik zo ook bijsturen in de therapie met het paard. Denk maar aan werken aan evenwicht, grove motoriek, zelfvertrouwen opbouwen, …

Zo laagdrempelig en activiteitgericht mogelijk wens ik de doelstellingen te behalen die jij wil. Ik volg momenteel de opleiding Equitherapie om nog meer kennis te krijgen en deze te kunnen toepassen in mijn sessies. Equitherapie houdt in, dat het paard met zijn specifieke sociale leer- en bewegingsmogelijkheden meewerkt als “co-therapeut” om mensen (kinderen en volwassenen) met psychische en/of lichamelijke problemen systematisch te helpen of ze in hun ontwikkeling te bevorderen.

Naast deze opleiding volg ik ook korte hippische modules rond longeren, bewegingsleer en psychomotoriek van de onafhankelijke zit, psychologie van mens en paard, hippische sportfysiologie, angst en paardrijden en voltigeren.

Ik wil elke deelnemer een zo fijn mogelijke tijd te geven, dit in functie van alle specifieke noden en wensen. En vooral te laten genieten van het plezier dat een paard kan geven.

Kom jij binnenkort bij mij langs?

Mijn naam is Eline

Al sinds mijn kinderjaren heb ik een grote liefde voor mens, dier en de natuur. Uit mijn liefde voor mensen ontstond de keuze voor mijn opleiding als ergotherapeut. Door mijn passie voor dieren schoolde ik me verder bij in hondentherapie. Ik was alleen nog op zoek naar natuur en dit vond ik op de zorgboerderij. De zorgboerderij is voor mij een plaats waar ik mijn drie passies kan combineren en dit kan delen met iedereen die een kijkje komt nemen.

Op de zorgboerderij begeleid ik mee de dagbesteding en geef daarnaast ook dierentherapie. Vanuit mijn discipline richt ik me op het weer mogelijk maken van dagelijkse handelingen. De therapie wordt volledig afgestemd op jouw wensen en noden. Ik vind het belangrijk om jezelf te kunnen zijn en wil dit dan ook nastreven bij iedereen op de boerderij. Aan hokjes denken heb ik een hekel. Iedereen is uniek en heeft zijn eigen verhaal. Een verhaal dat ik graag wil horen en jou wil laten inzien dat elk hoofdstuk hierin telt .

Daarnaast vorm ik ook een hecht team met mijn trouwe viervoeter Milo. Milo is een sociale hond die zeer enthousiast is naar mens en dier. Hij wordt ingezet als actieve therapiehond. Dit wil zeggen dat hij helemaal in zijn element is als er actief gewerkt wordt of als er iets nieuws wordt aangeleerd. En tegen een koekje zegt hij zeker geen neen. Samen met Milo werk ik aan: educatie naar omgang met honden, motivatie om dagelijkse activiteiten uit te voeren, spiegeling van mens op hond en nog zo veel meer.

Samen met jou ga ik op zoek naar een gepaste vorm van therapie. Zo wordt de zorgboerderij voor jou een plek waar je echt jezelf kan zijn!

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten