Op 20 april 2015 startte Zorgboerderij Huppeldepup met activiteiten voor kinderen en volwassenen met een fysieke of mentale beperking, leerlingen met nood aan time out of werknemers met burn-out.

Onder begeleiding worden activiteiten met onze dieren georganiseerd zoals “konijnknuffelen”, “rollebollen varken”, “schaapjes tellen” en “schatten zoeken in het kippenhok” maar ook dagdagelijkse taken als verzorgen en voederen van de dieren.

Huppeldepup biedt volgende activiteiten aan: dagbesteding en time out, in halve of hele dag en hippo en dierentherapie op uurbasis.

Hippotherapie en aangepast paardrijden zijn activiteiten met en op het paard die door ons begeleid worden. 
Het contact met het paard kan bijdragen tot een verbetering van de levenskwaliteit op fysiek, mentaal, psychisch en sociaal vlak. Het paard helpt om de ‘cocon’ waarin sommige personen met een handicap zich bevinden open te trekken.

Scholen, kindercrèches en woonzorgcentra kunnen bij ons terecht voor boerderij uitstappen en kunnen genieten van een ruime keuze aan activiteiten telkens opnieuw op maat van de bezoekers.

 

Tijdens de schoolvakanties kunnen kinderen tussen 4 en 12 jaar (met maar ook zonder beperking) bij ons terecht voor Kampen (Boerderij-Crea of Yoga).

We ervaren het echte “boerenleven” in al zijn facetten, keren terug naar de natuur en genieten van de kleine dingen.

Dit kan via Boerderij Huppeldepup bv.

 

De Openpoortjesdagen :

Elke eerste zaterdag van de maand organiseren we een openpoortjesdag waarop iedereen kan komen genieten van de diertjes. Tussen 10h en 16h kunnen groot en klein de dieren bezoeken, konijnknuffelsen, schaapjes tellen,…
Hier is iedereen die zin heeft om tussen de dieren te vertoeven en een fijne dag te beleven welkom.

In de Circustent kunnen de bezoekers een hapje en een drankje nuttigen. Alle consumpties zijn aan democratische prijzen.