Dagelijks werking

De dagelijkse werking van Huppeldepup VZW is in handen van Ellen en Geert.

Ondersteund door vaste medewerkers van Boerderij Huppeldepup BV ,Yaisa François en Ianthe T’ kint (Orthopedagogen), Elien Slaets (SRW begeleider ), Catherine Hannet (dierenverzorger) en Cathy Detrez (bediende)

Voor het dierenasiel kunnen wij rekenen op de vrijwillige hulp van Monia Van Roy. Zij beheert alle adopties en afstandsafspraken en coördineert ook de adoptiegezinnen in Groot-Grimbergen. Voor regio Mechelen kunnen we rekenen op de expertise van Marieken Cels.

Het voederteam werkt onder leiding van Catherine Hannet. Zij stelt samen met de vrijwilligers de kalender samen en geeft alle nieuwelingen een correcte opleiding. Ze leert hen de knepen van het boeren leven en hoe je de dieren extra in de watten kan leggen.

Dankzij de talrijke vrijwilligers worden de dagelijkse taken met veel enthousiasme uitgevoerd.

Deze taken variëren van het voederen van de dieren tot het vernieuwen van de hokken en parken…

Mijn naam is Ellen

Voorzitter van deze VZW sinds dag 1.

En wat een mooi verhaal kan ik neerschrijven.

In 2015 kwam een droom uit en zag zorgboerderij Huppeldepup het levenslicht. Een project waar plaats is voor iedereen, onafhankelijk van je achtergrond, de inhoud van de spreekwoordelijke rugzak, maar met éénzelfde doel, positief de toekomst te gemoed gaan. Dankzij de inspanningen van vele helpende handen en mijn man Geert zijn we van een klein project naar een stevige thuisbasis voor vele dieren en mensen geëvolueerd.

Van dagbesteding met 4 jongeren, naar een plek waar velen zich kunnen ontwikkelen, en groeien op het ritme van de natuur.

Van Zorgboerderij kunnen uitbreiden met een Dierenasiel, waar we dieren opvangen in huiselijke sfeer. Niet in steriele hokken maar warme nestjes. Met veel aandacht, knuffels en verwennerij.

Samen met mijn collega’s begeleiden we kinderen, jongeren en volwassenen met een fysieke en of mentale beperking of burn-out. We gaan samen op stap en verzorgen de dieren en planten. We komen samen tot rust en vinden kracht om verder te gaan.

Elke dag ga ik dankbaar naar huis, voor alles wat ik mag zien, voelen en ervaren. De warmte en vriendschap van mijn collega’s en natuurlijk ook de dankbaarheid van de gasten en de dieren. Hoe mooi kan de wereld zijn.

Huppelend de toekomst te gemoed.

Samen met Iedereen.

Mijn naam is Yaisa

24 jaar jong en werk nu al iets meer dan een jaartje vast op deze prachtige plek.

Ik ben hier terecht gekomen om mijn laatste jaar Orthopedagogie af te maken en voelde me hier vanaf dag 1 al direct thuis. Toen Ellen me op een dag tussen het hooi vroeg of ik hier wou komen werken twijfelde ik geen seconde, ja heel graag! Nu ben ik dus de vaste Orthopedagoge op de boerderij.

Ik heb hier al zoveel geleerd en leer elke dag nog nieuwe dingen bij, hier houdt het nooit op met ontdekken en leren. Daarom is dit ook zo een geweldige plek voor onze helpende handen.

Door je terug te trekken in de natuur tussen de dieren kom je ook dichter bij jezelf, en leer je wat echt belangrijk is voor jou als persoon. Ikzelf ben een enorme liefhebber van planten en bloemen en doe niks liever dan buiten zitten.

Door mijn Chiro carrière die ondertussen al 13 jaar bezig is en waar ik nu al 3 jaar leidster ben in Chiro Plus zit ik dus ook regelmatig buiten. Vuil worden en kampen bouwen is het liefste wat ik doe! Ik sta altijd paraat voor een babbeltje met een lekkere koffie en luister met plezier naar jouw noden en wensen. Ook mijn lieve labrador Milow, is hier niet meer te missen. Hij is een heel rustige en lieve hond dus perfect voor een aaitje en een knuffel waar nodig.

Onze warme familie wacht op jou!

Tot snel

Mijn naam is Cathy

38 lentes jong en fiere mama van 2 lieve jongens.

Mijn Huppeldepup-avontuur startte in april 2019 als vrijwilliger voor de mobiele boerderij.

Na een burn-out besefte ik dat ik meer met mens en natuur verbonden wou zijn en deze ervaring ook wenste om te zetten naar iets positiefs voor mezelf en anderen.

Ik verloor mijn hart aan onze talrijke dieren, mijn leuke collega’s en aan al onze helpende handen.

Een jaar later besloot ik mijn vast contract te tekenen bij Boerderij Huppeldepup BV, om hopelijk voor altijd (of toch héél lang) te mogen blijven.

Als vaste kracht voor de mobiele boerderij neem ik graag de verantwoordelijkheid op mij om ervoor te zorgen dat onze dieren en de mensen van de woonzorgcentra en de kinderen op school een onvergetelijke tijd beleven!

Naast de mobiele boerderij help ik waar ik kan en nodig ben op onze boerderij, dus aan afwisseling geen gebrek!

Mijn naam is Elien

Ik ben 22 jaar en heb de kans gekregen om aan de slag te gaan als begeleider bij Zorgboerderij Huppeldepup.

Door mijn afsluitstage in Sociale Re-adaptatiewetenschappen ben ik op deze fantastische plek terechtgekomen. Ik was direct verkocht aan het concept en sloot de boerderij in mijn hart. Gelukkig stopte dit avontuur niet en werd ik verantwoordelijke van het dierentherapie team. Hier leerde ik elke dag opnieuw bij en deed ik ontzettend veel ervaring op. Daarna werd het nog beter en kreeg ik een kans waar ik ontzettend dankbaar voor ben. Een job als begeleider bij de dagbesteding. Natuurlijk zei ik hier volmondig JA op! Nu ben ik officieel lid van deze prachtige Huppeldepup familie. Ik had al van kleins af aan een sterke aantrekkingskracht tot dieren. Zo ging ik elk jaar op boerderijkamp waar ik mij ontzettend amuseerde. Daarnaast vertoef ik ook erg graag in de natuur. Ik zat 15 jaar in de Chiro. Op kamp gaan, op een wei met tenten en ons wassen in de rivier deed mij helemaal heropleven.

Het is dus geen wonder dat ik me erg thuis voel op de boerderij. De boerderij is een plek waar iedereen welkom is en zichzelf kan zijn. Hier ontdek je jezelf, de natuur en de vreugde van het leven. Ik wil samen met de helpende handen zichzelf en hun krachten gaan ontdekken en samen werken aan de doelstellingen.

Heb jij nood aan een dagbesteding, Time-Out of schoolflankerend traject? Dan ben je bij mij van harte welkom.

Hopelijk tot snel!

Mijn naam is Ianthe

Zorgboerderij Huppeldepup, als team onderweg.

Soms door woeste rivieren of stevige beklimmingen en op andere momenten dan weer wat meer bewandelbare paden.

Wanneer we onderweg hindernissen tegenkomen of er nood aan hebben, staan we even stil en leggen we de verschillende hulpmiddelen uit ieders rugzak samen. De kleine of iets grote dingen, helpen ons dan om terug verder te kunnen.

Het gevoel? Vertrouwen, eenheid, warmte.

Vandaag mag ik jullie met veel trots meegeven dat ik, Ianthe, deel mag uitmaken van dit geweldige team. Ik draag graag mijn steentje uit mijn rugzak als orthopedagoog bij tijdens het begeleiden van helpende handen, het verzorgen van de mobiele boerderij,… Ik sta gedurende de hele reis ter beschikking voor alle huppelende dieren en het team.

Tot op de boerderij?!

Mijn naam is Catherine Hannet.

Ik ben 49 jaar en mama van 3 kinderen. Al mijn hele leven lang ben ik met dieren bezig. Tijdens het geven van kampen, ben ik besmet geraakt met de Huppeldepup virus. Nadat ik dit jaar de taak toevertrouwd kreeg om verantwoordelijke te worden van het voederteam, krijg ik nu de kans om als volwaardige dierenverzorger aan de slag te gaan. Aangezien dit een droom van me is, heb ik die kans zonder aarzelen met beide handen aangenomen.

Ik ben een enorme dierenvriend, ik leef erg met de dieren mee. Ze verzorgen doe ik alsof ze de mijne zijn en met ontzettend veel plezier. Ik geniet ervan om met dieren om te gaan, hun gedrag en uiterlijk te observeren en mijn kennis toe te passen om hen de best mogelijke verzorging te kunnen bieden.

De afgelopen jaren heb ik mogen kennis maken met de meest uiteenlopende zorgtaken waar de dieren centraal stonden.

Als dierenverzorger ben ik verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging van de dieren op de zorgboerderij. Onder de dagelijkse verzorging valt niet alleen het geven van vers water en voedsel, maar ook het schoonmaken van de verblijven, de verzorging van de vacht, het in goede conditie houden van de tanden en de nagels. Ik ken de dieren die ik onder mijn hoede heb en hun gedrag als geen ander en ben vertrouwd met hun typische gewoontes. Zo merk ik vaak als eerste enige verandering op. Dit is belangrijk bij de eerste vaststellingen van ziekte of andere (gezondheids)problemen.

Wil jij kennis maken met onze werking? Dan geef ik je met veel plezier een rondleiding.

Raad van Bestuur :

Voorzitter :Ellen Van Assche

Penningmeester :Geert Van Moer

Ondervoorzitter :Kathleen Smans

Secretaris :Michelle Van Campenhout

Jeugd voorzitter : Manon Declercq

Jeugd secretaris : Kenji Van Moer

Actieve leden Raad:

Dagbesteding : Yaisa Fraçois

Dierentherapie : Elien Slaets

Hippotherapie : Lucinde Fournier

Asiel : Monia Van Roy

Voederteam : Catherine Hannet.

 

Onze vrijwilligers

Zonder onze vrijwilligers is en was het zo goed als onmogelijk om onze zorgboerderij zover te krijgen als vandaag. Talrijke uren die er reeds ingekropen zijn van het maken van infrastructuur voor onze bewoners tot hulp bij begeleiding van bezoekers en deelnemers van kampen. Er is een Voederteam, een Evenemententeam, een Kampteam.

Zin om één van deze teams te vervoegen? Aarzel niet en contacteer ons via het contactformulier.